Yukarı

Yağlı Cilt Bakımı

 

Yağlı cilt en sık görülen cilt tiplerinden biridir. Bu cilt tipi beraberinde çeşitli cilt sorunlarını getirebilir, sivilce yağlı ciltlerde karşılaşılan en önemli sorunlar arasında yer alır. Doğru şekilde uygulanan yağlı ciltler için cilt bakımı ile yağlı ciltlerin daha sağlıklı olması, daha iyi görünmesi sağlanabilir. Ayrıca doğru ve düzenli bakım bu cilt tipinde görülen sivilce oluşma riskini azaltmaya da yardımcı olur. 

 

Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Bu cilt tipi parlayan bir görünümün yanı sıra sivilce oluşumuna da meyillidir. Sivilceli bireylerin birçoğunun cildi yağlıdır. Yağlı ciltlerin nemlendiriciye ihtiyacı olmadığı düşünülür ancak bu doğru değildir. Yağlı ciltler için bakım ürünleri arasında bu cilt tipi için özel olarak formüle edilmiş nemlendiriciler de yer alır ve düzenli olarak nemlendirici kullanmak yağlı cilt bakımı için gereklidir. Yağlı cilt bakımı için yapılması gerekenler şunlardır:

  • Yüzü düzenli olarak yıkamak: Yağlı cilt bakımı konusunda temizlik önemli bir rol oynar. Yüzü sabah, akşam ve egzersizden sonra yıkamak gerekir. Ancak yüzü yıkarken doğru yüz yıkama ürününü kullanmak ve cildi ovalamaktan kaçınmak gerekir. Yoğun şekilde ovalamak cildin tahriş olmasına yol açabilir.
  • Makyajla uyumamak: Makyaj ile uyumak tüm cilt tipleri için zararlıdır. Uygun makyaj temizleyici ile makyajı çıkarıp öyle uyumak yağlı cilt bakımı için önemlidir.
  • Yağlı yerine su bazlı makyaj ürünleri kullanmak: 
  • Yüze dokunmaktan kaçınmak: Gün içinde yüze fazla dokunmak eldeki bakterilerin, kirlerin cilde bulaşmasına yol açar. Yüze dokunmaktan kaçınmak cilt sağlığını korumaya yardımcı olur.
  • Açık havada güneş kremi kullanmak: Açık havaya çıkarken güneş kremi kullanmak kırışıklıklara, cilt kanserine, lekelere neden olabilen güneşin zararlı ışınlarından cildi korumayı sağlar. Tüm bu önlemler yağlı ciltler için de gereklidir. Yağlı cilde sahip kişilerin yağ bazlı yerine çinko oksit ya da titanyum oksit içerikli güneş kremlerini tercih etmeleri aynı zamanda sivilce oluşumunu önlemeye de yardım eder.

Yağlı Ciltler İçin Maske

Yağlı cilt en sorunlu cilt tiplerinden biridir ve çevredeki kirleri, yabancı maddeleri kolaylıkla çeker. Ev yapımı yüz maskeleri uygulayarak sivilceli olma eğilimindeki yağlı cildinize bakım yapabilirsiniz. Bu maskelerin birçoğu siyah nokta gibi sorunların azalmasına da yardımcı olan etkilere sahiptir. 

Hepsi doğal malzemeler olan gül suyu, limon ve gliserini karıştırarak evde yağlı cildiniz için bir maske hazırlayabilirsiniz. Her üç malzemeden eşit miktarda ekleyerek hazırlayacağınız karışımı yüzünüze uygulayıp, 20 dakika bekledikten sonra durulayarak cildinize bakım yapabilirsiniz.

Limonun antibakteriyel etkisi vardır, gül suyu antiseptiktir ve gliserin ise cildinizi nemlendirir. Bu karışımı cam bir şişede saklayarak günlük olarak kullanabilirsiniz.

 

Yağlı Cilt İçin Ne Yapmalı?

Yağlı cilt genetik ya da hormonal kaynaklı olduğunda önlenmesi oldukça zordur. Ancak bazı konulara özen göstererek bu cilt tipinin daha sağlıklı olması ve iyi görünmesini sağlamak mümkündür. Genellikle hassas yağlı cilt tipine sahip olanların, düzenli cilt bakımı uygulamanın yanı sıra kızarmış, baharatlı ve işlenmiş yiyeceklerden kaçınması etkili önlemlerdir.

Sivilce gibi yağlı ciltlerde görülen semptomların aşırı kötüleştiği durumlarda ise dermatoloğa başvurmak en doğrusudur.

Yağlı Ciltler İçin Temizleyici

Yağlı ciltler için cilt bakımı konusunda en önemli unsur temizliktir. Doğru malzemelerle yapılan düzenli temizlik cildin aşırı yağlı görünmesini ve daha önemlisi sivilceli olmasını önlemek için ilk koşuldur. Her evde bulunan birkaç malzemeyi kullanarak pratik şekilde cildinizi temizleyip yağı azaltmak mümkündür.

Karbonat rutin cilt temizliği için günlük olarak kullanabileceğiniz malzemelerden biridir. Karbonat cildi fazla sebumdan arındırır, sivilceli ciltteki iltihabı yatıştırır ve cildi canlandırır. Yüzünüzü ıslattıktan sonra bir çay kaşığı karbonatı yumuşak ve dairesel hareketlerle yüzünüze uygulayıp soğuk suyla durulayıp kurulayın. Karbonat aynı zamanda peeling işlevi de göreceği için yağlı cildiniz hem temiz hem de çok daha canlı hale gelecektir.

 

Yağlı Cilt Nasıl Temizlenir?

Yağlı cilde sahip olanların yaptığı hatalardan biri sert temizleyiciler kullanmak ve cildi de sert şekilde temizlemektir. Oysaki sert temizleyiciler aşırı hassas durumdaki yağlı ciltleri kurutmak, tahriş etmek gibi olumsuz etkilere neden olabilir. Bunun yerine birçok marka tarafından üretilen yumuşak temizleyiciler, jel ürünler gibi alternatifleri tercih etmek daha doğrudur. Ayrıca evde hazırlayacağınız doğal içerikli temizleyiciler de yağlı ciltler için cilt bakımı ve temizlik konusunda faydalanabileceğiniz alternatifler arasında sayılabilir.

 

Yağlı Cilt İçin Bakım Önerileri

Yağlı cilde sahip olanların fazla makyaj yapmaktan, özellikle de yoğun şekilde fondoten kullanmaktan kaçınmaları gerekir. Fondoten yağlanmayı artırabilir, bu da  sivilce oluşumuna neden olabilir. Bunun yanı sıra düzenli olarak temizlenen ve maske uygulanan cildi nemlendirmek de önemlidir. Ancak muhakkak nemlendirici de kullanılmalıdır. Nemlendirici kullanmamak yağlı ciltler için cilt bakımı konusunda en sık yapılan hatadır. Birçok marka tarafından yağlı ciltlere uygun şekilde formüle edilmiş nemlendiriciler üretilir. Cilt bakımında bu ürünlerden faydalanabilirsiniz. 

 

Yağlı Ciltler İçin Cilt Bakım Ürünleri

Günümüzde kozmetik sektörü çok gelişmiş durumdadır ve tüm cilt tipleri gibi yağlı ciltler için de birçok farklı bakım ürünü bulabilmek mümkündür. Genel olarak yağlı ciltler için cilt bakım ürünleri arasında şunlar sayılabilir:

 

  • Tonik
  • Temizleyici
  • Peeling
  • Nemlendirici
  • Güneş kremi

Markalar tüm bu ürünleri kadın ve erkekler için ayrı üretirler. Bu da yağlı cilde sahip olan kadınların ve erkeklerin ciltlerine uygun bakım ürünlerini kolayca bulabilmelerini sağlar. 

Bu ürünleri kullanarak veya evde kendiniz doğal ürünler hazırlayarak yağlanan cildinize bakım yapabilir, böylece daha sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Post a Comment

Senin için uygun EPIQUE ürünü hangisi?

X
Hoşgeldiniz
Epique Online Danışmanına Sorun

Parolayı Sıfırla